Najava skupna izložba BASQUEGRAPHIA 16.9. – 7.10.2020. Salon Galić

0

U sklopu 9. Splitgraphic bijenala 2019-2020 održat će se u Salonu Galić skupna izložba Basquegraphia u partnerstvu s FIG BILBAO i HULU-SPLIT.

Na izložbi će biti predstavljeno šest suvremenih baskijskih grafičkih umjetnika: Alazne Zubizarreta, Javier Herrero, Eder Sanchez Perez, Iñaki Elosua, Marta Barragan i Miriam Gesalaga.

Izložba je organizirana uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Splita.

FIG Bilbao i Splitgraphic su okupili grupu novih i suvremenih baskijskih umjetnika grafičara koji predstavljaju najnovije trendove u grafičkoj umjetnosti koja se trenutačno događa u ateljima i grafičkim radionicama (workshops) Baskije.  Ova skupna izložba spaja niz različitih projekata iz kojih se može iz prve ruke iščitati trenutna suvremena grafička scena u Baskiji čiji je centar grad Bilbao.

Izložba predstavlja šest umjetnika različitih grafičkih tehnika i tematika, ali autori pronalaze vezu kroz likovni jezik grafike, eksperiment i dijeleći procese istraživanja i stvaranja. Svi umjetnici imaju pozadinu i korijene u Baskiji i ljudima Baskije. Kultura  predaka i tisućljetni jezik vlastite kulture su bitne odrednice njihovog rada. Ljudi koji su ujedinjeni sa svojom zemljom, tradicijom koja unatoč protoku i promjenama vremena, ima na umu svoju prošlost koju prenose u sadašnjost suvremenim grafičkim izražajem i umjetnošću.

Alazne Zubizarreta
Iñaki Elosua
Javier Herrero
Eder Sanchez
Miriam Gesalaga
Marta Barragan

Leave A Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.